Νέοι τρόποι ψηφιακής προβολής πολιτισμικού υλικού

Νέοι τρόποι ψηφιακής προβολής πολιτισμικού υλικού - Ημερίδα της DataScouting

Νέοι τρόποι ψηφιακής προβολής πολιτισμικού υλικού είναι το θέμα της Ημερίδας που θα διοργανώσει η DataScouting, στις 30 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έξυπνης διαχείρισης, εμπλουτισμού και διάθεσης πολιτισμικού περιεχομένου και θα παρουσιάσουν εργαλεία και πληροφοριακά συστήματα αρχειακής περιγραφής.

Σκοπός της ημερίδας Νέοι τρόποι ψηφιακής προβολής πολιτισμικού υλικού είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής προβολής καθώς και με τα εργαλεία υλοποίησης μέσα από την παρουσίαση έργων τα οποία έχουν υλοποιηθεί από διαφορετικούς φορείς με κοινό όραμα. Επιπλέον θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του εμπλουτισμού και στην ενσωμάτωση τεχνολογιών μηχανικής μάθησης στο χώρο των βιβλιοθηκών, των μουσείων και των αρχείων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας μισής ημέρας (10πμ – 2μμ), θα υπάρξει και  έκθεση της ψηφιακής προθήκης MagicBox, στην οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να περιηγηθούν και να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία προβολής του εκθέματος σε φυσική και ψηφιακή διάσταση.

Η ημερίδα διοργανώνεται εν συνεχεία της διεξαγωγής του 85ου Διεθνούς Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών στην Αθήνα (IFLA WLIC 2019), που διεξάγεται στην Αθήνα. Η DataScouting συμμετέχει στο συνέδριο ως χορηγός με ολοκληρωμένο περίπτερο παρουσιάζοντας έξυπνες λύσεις και σύγχρονα εργαλεία στο χώρο των βιβλιοθηκών, των μουσείων και των αρχείων.

Επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους για

Pin It

Comments are closed.