ΕΕΒΕΠ 2024 – Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου η DataScouting

Η DataScouting είναι υπερήφανος Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου ΕΕΒΕΠ 2024 που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και με δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης στην «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στο Αμφιθέατρο, στις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024. Το θέμα του φετινού συνεδρίου της ΕΕΒΕΠ είναι “Συνέργειες, Καινοτομίες και Μετασχηματισμοί στις Βιβλιοθήκες: Κατευθύνσεις για βιώσιμο μέλλον”.

Φέτος το συνέδριο της ΕΕΒΕΠ θα εξερευνήσει τις διασταυρώσεις τεχνολογίας, κοινότητας και πολιτισμού για τη συνεχή εξέλιξη των βιβλιοθηκών. Απευθύνεται σε όλα τα είδη βιβλιοθηκών, όλες τις ειδικότητες βιβλιοθηκονόμων, αρχειονόμων, εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και φίλων των βιβλιοθηκών προκειμένου να:

  • Να εμβαθύνουν στις συνέργειες που μπορούν να σφυρηλατηθούν μεταξύ των βιβλιοθηκών και άλλων τομέων,
  • Να αναδείξουν τις καινοτόμες προσεγγίσεις που μπορούν να μεταμορφώσουν τις υπηρεσίες των βιβλιοθηκών,
  • Να υπογραμμίσουν τον ρόλο των βιβλιοθηκών ως ακρογωνιαίοι λίθοι γνώσης και καταλύτες αλλαγών,
  • Να εφαρμόσουν τους μετασχηματισμούς που είναι απαραίτητοι για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τις βιβλιοθήκες.

ΕΕΒΕΠ 2024_χρυσός χορηγός_DataScouting

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Βιβλιοθηκών: Η Επόμενη Ημέρα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΕΒΕΠ και ως μέρος του προγράμματος, ο κύριος Αναστάσιος Αβράμης, Managing Partner της DataScouting, θα έχει παρουσίαση κατά την έναρξη του συνεδρίου, στις 16 Σεπτεμβρίου, με τίτλο: Ψηφιακός Μετασχηματισμός Βιβλιοθηκών: Η Επόμενη Ημέρα, παρουσιάζοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει η εταιρεία μας στο κλάδο του GLAM (Galleries, Libraries, Archives, Museums).

ΕΕΒΕΠ 2024_speaker_Anastasios Avramis_DataScouting

GLAMsphere

Η DataScouting είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλατφορμών πληροφόρησης και ανάλυσης μέσων ενημέρωσης για παραδοσιακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής σύγκλισης και δημιουργεί βελτιωμένα στοιχεία υπερμέσων για πολιτιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών, αρχείων, γκαλερί και μουσείων (τομέας GLAM) για την προώθηση της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, όπως η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, η ανάλυση κειμένου και βίντεο, η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση ομιλίας, οι πλατφόρμες της DataScouting επαυξάνουν αυτόματα τις ροές κειμένου και οπτικοακουστικών μέσων, βοηθώντας σας να διαχειρίζεστε και να εντοπίζετε εύκολα το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.

Η DataScouting παρέχει εργαλεία που σας βοηθούν στο άνοιγμα του πολιτισμικού σας κεφαλαίου, στη συμμόρφωση των συλλογών σας με τα πρότυπα FAIR και στην παροχή μιας νέας προσέγγισης για την ανακάλυψη, τη διατήρηση και τη διαχείριση των πληροφοριών με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και δημιουργικών λύσεων.

Διαθέτουμε λύσεις ανοικτής πρόσβασης που συλλέγουν, διατηρούν και καθιστούν ανοικτά διαθέσιμο οποιοδήποτε ψηφιακό αντικείμενο, από την πολιτιστική σας κληρονομιά έως την επιστημονική έρευνα σας, καθώς και μια πληθώρα εσωτερικών πρόσθετων προγραμμάτων που συμπληρώνουν και ενισχύουν την προσβασιμότητα, τη διαλειτουργικότητα, την ευρεσιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση των συλλογών σας.

DataScouting_GLAMsphere_Galleries_Libraries_Archives_Museums

Your Technology Partner for the GLAM sector

Ως Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου ΕΕΒΕΠ 2024, η εταιρεία μας έχει τη χαρά να συμμετέχει και ως εκθέτης. Οι κύριοι Αναστάσιος Αβράμης, Managing Partner, Ιωάννης Παπαστεργίου, Senior Software Engineer και o Ιορδάνης Κωστελίδης, Software Engineer, θα βρίσκονται στην «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στο booth της εταιρείας, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, για να συνομιλήσουν μαζί σας για τις λύσεις και τα προϊόντά μας.

ΕΕΒΕΠ 2024_team_DataScouting
Pin It

Comments are closed.