Χάλκινος Χορηγός του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Η DataScouting είναι υπερήφανος Χάλκινος χορηγός του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΠΣΑΒ) που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου. Το θέμα του φετινού συνεδρίου ΠΣΑΒ είναι «Ακροβατώντας προς το μέλλον, διευρύνοντας τα όρια, συνδέοντας κοινότητες».

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τις ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις στο χώρο των ελληνικών βιβλιοθηκών. Το συνέδριο φέτος θα εστιάσει σε καίρια ζητήματα για τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, όπως η Ανοικτή Επιστήμη, η Τεχνητή Νοημοσύνη στις υπηρεσίες πληροφόρησης, οι ερευνητικές υποδομές, και τα πρότυπα δεδομένων. Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί επίσης με νομικά και ηθικά θέματα, τη καινοτομία στις υπηρεσίες πληροφόρησης, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακών και κτιριακών υποδομών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην εξωστρέφεια, την ισότιμη πρόσβαση και τη σύνδεση των βιβλιοθηκών με την κοινωνία. Οι προκλήσεις αυτές αναμένεται να μεταμορφώσουν τα εργαλεία και τις υπηρεσίες των βιβλιοθηκών, αλλά και τα επαγγέλματα της πληροφόρησης. Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση διαλόγου για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και την ανάπτυξη λύσεων που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ζωή.

30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών_DataScouting_Χάλκινος Χορηγός

GLAMsphere  

Η DataScouting παρέχει εργαλεία που βοηθούν  βιβλιοθήκες στο άνοιγμα του πολιτισμικού τους κεφαλαίου, στη συμμόρφωση των συλλογών τους με το πρότυπο FAIR και στην παροχή μιας νέας προσέγγισης για την ανακάλυψη, τη διατήρηση και τη διαχείριση των πληροφοριών με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και δημιουργικών λύσεων.

Διαθέτουμε λύσεις ανοικτής πρόσβασης που συλλέγουν, διατηρούν και καθιστούν ανοικτά διαθέσιμο οποιοδήποτε ψηφιακό αντικείμενο, από την πολιτιστική κληρονομιά έως την επιστημονική έρευνα, καθώς και μια πληθώρα εσωτερικών πρόσθετων προγραμμάτων που συμπληρώνουν και ενισχύουν την προσβασιμότητα, τη διαλειτουργικότητα, την ευρεσιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση των συλλογών πολιτιστικού πλούτου.

DataScouting_GLAM

Υπηρεσίες Ψηφιακής Σύγκλισης

Με εξοπλισμό και λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας, ταλαντούχους ανθρώπους και τεχνική εξειδίκευση, μπορούμε να χειριστούμε οποιοδήποτε έργο ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον προϋπολογισμό ή την πολυπλοκότητά του. Με τις υπηρεσίες ψηφιακής σύγκλισης βοηθάμε ακαδημαϊκές/πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες να ανταποκριθούν στις αναδυόμενες ανάγκες και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρουν οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναπτύξουν τα εργαλεία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Έχοντας τις υποδομές, την τεχνογνωσία, το έμπειρο προσωπικό, το λογισμικό αιχμής και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορούμε να αναλάβουμε και να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία κάθε έργο ψηφιοποίησης, ανεξαρτήτως μεγέθους, προϋπολογισμού ή απαιτητικών προδιαγραφών.

DataScouting_υπηρεσίες ψηφιακής σύγκλισης

Your Technology Partner for the GLAM sector

Η DataScouting είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλατφορμών πληροφόρησης και ανάλυσης μέσων ενημέρωσης για παραδοσιακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής σύγκλισης και δημιουργεί βελτιωμένα στοιχεία υπερμέσων για πολιτιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών, αρχείων, γκαλερί και μουσείων (τομέας GLAM) για την προώθηση της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, όπως η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, η ανάλυση κειμένου και βίντεο, η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση ομιλίας, οι πλατφόρμες της DataScouting επαυξάνουν αυτόματα τις ροές κειμένου και οπτικοακουστικών μέσων, βοηθώντας σας να διαχειρίζεστε και να εντοπίζετε εύκολα το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.

Ως Χάλκινος χορηγός του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, η εταιρεία μας έχει τη χαρά να συμμετέχει και ως εκθέτης. Οι κύριοι Αναστάσιος Αβράμης, Founder & Managing Partner και Ιωάννης Παπαστεργίου, Senior Software Engineer, θα βρίσκονται στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας, στο booth της εταιρείας, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, για να συνομιλήσουν μαζί σας για τις λύσεις και τα προϊόντα μας.

DataScouting_Χάλκινος χορηγός του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών_Ελάτε να γνωριστούμε

Pin It

Comments are closed.