Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου της ΕΕΒΕΠ 2023

Η DataScouting είναι υπερήφανος Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου ΕΕΒΕΠ 2023 που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στις 22 με 24 Νοεμβρίου.  Το θέμα του φετινού συνεδρίου της ΕΕΒΕΠ είναι «Διασυνδεδεμένες Βιβλιοθήκες – Linked Libraries»

Φέτος το συνέδριο της ΕΕΒΕΠ διευρύνεται, σηματοδοτώντας την εποχή της ανοιχτότητας, της διασύνδεσης και της συνεργασίας. Απευθύνεται σε όλα τα είδη βιβλιοθηκών, όλες τις ειδικότητες βιβλιοθηκονόμων, αρχειονόμων, εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και φίλων των βιβλιοθηκών προκειμένου να:

  • Ανοίξουν ένα βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.
  • Αναζητήσουν μία κοινή πορεία και να θέσουν κοινούς στόχους.
  • Παρουσιάσουν το έργο των βιβλιοθηκών αλλά και την ερευνητική δράση των ερευνητών και ακαδημαϊκών.
  • Αναδείξουν τα προβλήματα με στόχο την εξεύρεση λύσεων και προοπτικών.
  • Ενδυναμώσουν τις συνεργασίες μεταξύ των βιβλιοθηκών, βιβλιοθηκονόμων και ακαδημαϊκής κοινότητας.
  • Θέσουν θέματα σε νομοθετικό, λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο.

Βασική προσδοκία της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης είναι το συνέδριο να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι επαγγελματίες των Ελληνικών Βιβλιοθηκών να μπορέσουν να εξυπηρετούν με τον πλέον δόκιμο τρόπο την κοινότητά τους εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες, στρατηγικές και νέες τεχνικές και πρακτικές.

Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου της ΕΒΕΕΠ 2023

Διασυνδεδεμένα δεδομένα και Βιβλιοθήκες: Τεχνολογικές λύσεις από την DataScouting

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΕΒΕΠ και ως μέρος του προγράμματος, η κυρία Εύα Κατρινάκη, Library Information Systems Officer της DataScouting, θα έχει παρουσίαση κατά την έναρξη του συνεδρίου, στις 22 Νοεμβρίου, με τίτλο: Διασυνδεδεμένα δεδομένα και Βιβλιοθήκες: Τεχνολογικές λύσεις από την DataScouting, παρουσιάζοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει η εταιρεία μας στο κλάδο του GLAM.

Διασυνδεδεμένα δεδομένα και Βιβλιοθήκες: Τεχνολογικές λύσεις από την DataScouting_Eva Katrinaki

GLAMsphere  

Η DataScouting είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλατφορμών πληροφόρησης και ανάλυσης μέσων ενημέρωσης για παραδοσιακά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής σύγκλισης και δημιουργεί βελτιωμένα στοιχεία υπερμέσων για πολιτιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών, αρχείων, γκαλερί και μουσείων (τομέας GLAM) για την προώθηση της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, όπως η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, η ανάλυση κειμένου και βίντεο, η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση ομιλίας, οι πλατφόρμες της DataScouting επαυξάνουν αυτόματα τις ροές κειμένου και οπτικοακουστικών μέσων, βοηθώντας σας να διαχειρίζεστε και να εντοπίζετε εύκολα το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.

Η DataScouting παρέχει εργαλεία που σας βοηθούν στο άνοιγμα του πολιτισμικού σας κεφαλαίου, στη συμμόρφωση των συλλογών σας με το πρότυπο FAIR και στην παροχή μιας νέας προσέγγισης για την ανακάλυψη, τη διατήρηση και τη διαχείριση των πληροφοριών με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και δημιουργικών λύσεων.

Διαθέτουμε λύσεις ανοικτής πρόσβασης που συλλέγουν, διατηρούν και καθιστούν ανοικτά διαθέσιμο οποιοδήποτε ψηφιακό αντικείμενο, από την πολιτιστική σας κληρονομιά έως την επιστημονική έρευνα σας, καθώς και μια πληθώρα εσωτερικών πρόσθετων προγραμμάτων που συμπληρώνουν και ενισχύουν την προσβασιμότητα, τη διαλειτουργικότητα, την ευρεσιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση των συλλογών σας.

DataScouting_Your Technology Partner for the GLAM sector

Your Technology Partner for the GLAM sector

Ως Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου ΕΕΒΕΠ 2023, η εταιρεία μας έχει τη χαρά να συμμετέχει και ως εκθέτης. Η κυρία Εύα Κατρινάκη, Library Information Systems Officer, και η κυρία Ζωή Μιχαλοπούλου, Sales Officer, θα βρίσκονται στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο booth της εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου για να συνομιλήσουν μαζί σας για τις λύσεις και τα προϊόντα μας.

Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου της ΕΒΕΕΠ 2023

Συνέδριο ΕΒΕΕΠ 2023_Datacouting_Ελάτε να γνωριστούμε

Pin It

Comments are closed.