HapticSOUND: Ημερίδα για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου

Η DataScouting θα συμμετέχει στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου HapticSOUND, στις 14 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 10πμ έως τις 1μμ.

Το έργο HapticSOUND (Σύστημα ανάλυσης, τεκμηρίωσης και επίδειξης παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας) στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος ανάλυσης, τεκμηρίωσης και επίδειξης παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας (ΜΚΕ), το οποίο εμπλέκει τον επισκέπτη σε μια προσωποποιημένη βιωματική εμπειρία μετάδοσης της πολιτισμικής γνώσης με τρόπο ενεργητικό, ευχάριστο και δημιουργικό.

HapticSound: Ημερίδα για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου

H DataScouting, ως μέλος της σύμπραξης του έργου, θα συμμετέχει στην ημερίδα όπου στελέχη της θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του υποσυστήματος αναγνώρισης χειρονομιών και της ενορχήστρωσης των επιμέρους τεχνολογικών αρθρωμάτων και διεπαφών εικονικού χώρου. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, η ομάδα της DataScouting ανέπτυξε διεπαφή χρήστη αναγνώρισης χειρονομιών με χρήση αισθητήρων Leap Motion.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης επίδειξη του συστήματος και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά κρητικά μουσικά όργανα.

Το έργο HapticSOUND υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020), Ειδική Δράση «Υδατοκαλλιέργειες» – «Βιομηχανικά Υλικά» – «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό».

Pin It

Comments are closed.