Ημερίδα επιχειρηματικότητας: Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0

Tο Σάββατο 10 Απριλίου, συμμετείχαμε στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα επιχειρηματικότητας με θέμα «Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0».

Οι συνιδρυτές του TechSaloniki CEO & Managing Partners των εταιρειών Apifon, DataScouting, Dataviva, Dataways, INFOΔΗΜ και Onelity, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τη σπουδαιότητα της δικτύωσης μεταξύ των μερών του Oικοσυστήματος Tεχνολογίας της πόλης μας, αναλύοντας τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του TechSaloniki, ως αρωγού δικτύωσης των εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης.

Ημερίδα επιχειρηματικότητας: Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0

Στόχος του panel του TechSaloniki «Η Αξία της Δικτύωσης: Το παράδειγμα του TechSaloniki» ήταν να χαρτογραφήσει την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα, όπως:

  • Τι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα;
  • Ποιους αφορά;
  • Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει;
  • Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν;
  • Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν;
  • Τι άλλη βοήθεια παρέχεται;
  • Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής Προγράμματος NBG Business Seeds. Την DataScouting εκπροσώπησε ο κ. Αναστάσιος Αβράμης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος.

“Στα πλαίσια του TechSaloniki πρωταρχικός μας σκοπός ήταν η αναζήτηση καταρτισμένου προσωπικού. Έγινε άμεσα αντιληπτό ότι μέσα από το TechSaloniki μπορέσαμε όλες οι εταιρείες που συμμετέχουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους υποψηφίους μαζί παρά αθροιστικά η κάθε εταιρεία μόνη της. Κατά τη διάρκεια των δράσεων που κάνουμε για το recruiting αλληλοεπιδρούμε με τους υποψηφίους με τεστ, συνεντεύξεις, workshops, συνεργαζόμαστε με τα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων, με στόχο όχι μόνο να αξιολογήσουμε τους υποψηφίους αλλά να ενισχύσουμε το mentoring των υποψηφίων, να τους εξηγήσουμε δηλαδή τι θέλουν οι εταιρείες από το προσωπικό τους, ποιες καινοτομίες και τεχνολογίες θα πρέπει να μελετήσουν πριν προσεγγίσουν μια εταιρία  και πως να παρουσιάζονται ατομικά στις συνεντεύξεις ή στα βιογραφικά τους,» δήλωσε ο κ. Αβράμης στο πλαίσιο του panel.

H ημερίδα επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και διοργανώθηκε από την Εθνική Tράπεζα i-bank και το NBG Business Seeds σε συνεργασία με άλλους σημαντικούς φορείς του οικοσυστήματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το panel discussion του TechSaloniki (στο 2:30:00). 

«Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0», Ημερίδα επιχειρηματικότητας_TechSaloniki

Pin It

Comments are closed.