MEPCast: Συζητώντας για το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Η DataScouting συμμετείχε σε εκδήλωση με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το Technopolis AI Cluster στις 6 Απριλίου. Το θέμα του MEPCast ήταν η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εφαρμογές Έξυπνων & Βιώσιμων Πόλεων στην Ελλάδα – AI & Smart Cities.

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, η διαχειρίστρια του Technopolis AI Cluster κα Αγάθη Γαλάνη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ κ. Αναστάσιος Τζήκας, και μέλη του Technopolis Cluster. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Ευρωβουλευτής κα Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου.

Τα μέλη του Technopolis AI Cluster ανέπτυξαν το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσίασαν λύσεις και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και απάντησαν σε ερωτήσεις όπως η εκμετάλλευση ευκαιριών σε διάφορους κλάδους, την ανάπτυξη έξυπνων και βιώσιμων πόλεων (ψηφιακός μετασχηματισμός), προκλήσεις και εμπόδια (expandability, filtering, συγχρονισμός με νέες τεχνολογίες), ο ρόλος της καινοτομίας και η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, καθώς και το θέμα της εμπιστοσύνης και προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Την DataScouting εκπροσώπησε ο κ. Αναστασίος Αβράμης, συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, ο όποιος μίλησε για το τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες όπως η DataScouting για να δημιουργήσουν συνθήκες εμπιστοσύνης για τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

“Οι εταιρείες θα πρέπει να σχεδιάζουν αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης με γνώμονα να μην μπορεί να γίνουν (εύκολα) αντικείμενα εκμετάλλευσης και να χρησιμοποιούν datasets που υπακούουν σε καθορισμένους κανόνες με σεβασμό στα προσωπικά δικαιώματα των ανθρώπων,”  δήλωσε ο κ. Αβράμης στο πλαίσιο της απάντησής του.

Το MEPCast είναι διαθέσιμο εδώ για να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση.

H DataScouting είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Technopolis AI Cluster, συνεργατικού σχηματισμού που αποτελείται από 16 οργανισμούς και εταιρίες, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο όραμα: το ενδιαφέρον και την τεχνογνωσία τους για λύσεις και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Το Technopolis AI Cluster προωθεί τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ) ως στρατηγικό τομέα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως εταιρία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών πληροφορίας, η DataScouting εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρείες και οργανισμούς παρακολούθησης media (media intelligence), βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία. Χρησιμοποιεί και εξελίσσει τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, αναγνώρισης φωνής, ταυτοποίησης λογοτύπων και προσώπων βασισμένες σε Μηχανική Μάθηση για την ανάλυση και επεξεργασία ροών πολυμεσικών και κειμενικών δεδομένων.

MEPCast: Συζητώντας για το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Pin It

Comments are closed.