ILS Koha: νέα συνεργασία μεταξύ της DataScouting και του Δήμου Κιλελέρ

ILS Koha: νέα συνεργασία μεταξύ της DataScouting και του Δήμου Κιλελέρ

ILS Koha: νέα συνεργασία μεταξύ της DataScouting και του Δήμου Κιλελέρ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων κατακυρώνοντας τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Κιλελέρ και της DataScouting. Η συνεργασία αφορά στην προμήθεια υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του αυτοματοποιημένου βιβλιοθηκονομικού συστήματος Koha πάνω στο οποίο είναι δομημένη η συλλογή των οχτώ χιλιάδων και πλέον τεκμηρίων που απαρτίζουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κιλελέρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κιλελέρ είναι από τις πρώτες Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα οι οποίες επέλεξαν για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών τους το λογισμικό αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα Koha, μιας και το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών του δήμου από τις αρχές του έτους 2015.

ILS Koha: νέα συνεργασία μεταξύ της DataScouting και του Δήμου Κιλελέρ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Κιλελέρ  ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1992, ως δανειστική Βιβλιοθήκη με 500 περίπου βιβλία και με την επωνυμία  Κοινοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 8000 τίτλους και από το 2015 λειτουργεί σε νέο κτίριο (του πρώην αστυνομικού σταθμού  Νίκαιας), το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί και εξοπλιστεί για το σκοπό αυτό, με κοινοτική συγχρηματοδότηση. Λειτουργούν τμήματα Δανειστικό, Αναγνωστήριο και Αίθουσα Η/Υ. Επίσης διαθέτει  διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο με μικρό αμφιθέατρο για εξωτερικές εκδηλώσεις και παραστάσεις, όπου φιλοξενείται μεταξύ άλλων και η Παιδική Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας,  καθ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το 2015 εντάχθηκε στο δίκτυο Βιβλιοθηκών Future Library και υλοποίησε για πρώτη φορά  το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της δημιουργικότητας και της ανάγνωσης της ΕΒΕ. Κάθε χρόνο διοργάνωνει δράσεις για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου- Λυκείου Νίκαιας,  αλλά και γειτονικών χωριών, με δημιουργικό παιχνίδι, ανάγνωση βιβλίων, ομιλίες συγγραφέων κλπ. Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί επίσης Λέσχη Φιλαναγνωσίας από το 2014, με μεγάλη συμμετοχή καθώς και τμήμα γνωριμίας με την παιδική λογοτεχνία για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Pin It

Comments are closed.