OAVA-Open Access AudioVisual Archive using ASR

ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ Κύκλος: OAVA το νέο ερευνητικό της DataScouting σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ Κύκλος”, η οποία συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς (ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020) και Κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), υλοποιείται το έργο με τίτλο Πλατφόρμα διάχυσης οπτικοακουστικού υλικού ανοικτής πρόσβασης με χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης λόγου – OAVA (Open Access AudioVisual Archive using automatic speech recognition).

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας ενοποιημένης μηχανής αναζήτησης σε οπτικοακουστικό υλικό ανοικτής πρόσβασης βασισμένη σε βιβλιοθηκονομικά πρότυπα τεκμηρίωσης, η οποία θα παρέχεται δωρεάν προς το κοινό. Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε συλλογή δεδομένων εκπαίδευσης, σχεδιασμός και εκπαίδευση μοντέλων βαθιάς μάθησης για την ανάπτυξη αλγορίθμων αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας στα ελληνικά και αγγλικά. Η πλατφόρμα επιτρέπει την αναζήτηση οπτικοακουστικών αρχείων αξιοποιώντας τόσο τα μεταδεδομένα που διατίθενται από τους φορείς παραγωγούς/διάθεσης των οπτικοακουστικών αρχείων, όσο και το πλήρες κείμενο που προκύπτει από την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν οι φορείς DataSouting και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

OAVA-Νέο ερευνητικό για τη DataScouting σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Pin It

Comments are closed.