Το Innovative Design Cluster στο 2ο Thessaloniki Design Week

To Innovative Design Cluster συμμετείχε στο 2ο Thessaloniki Design Week κάνοντας, ουσιαστικά, την πρώτη δημόσια παρουσίαση των στόχων και των δραστηριοτήτων του.

Ο εκθεσιακός χώρος του Cluster στο περίπτερο 10 εντός της Helexpo – ΔΕΘ, 13-17 Οκτωβρίου, αποτέλεσε έναν χώρο συζητήσεων και συναντήσεων δημιουργών, επιχειρήσεων, ερευνητικών και δημόσιων φορέων, με στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και νέων πεδίων συνεργασίας για τους επαγγελματίες του δημιουργικού σχεδιασμού.

Εργαστήριο: Εξειδίκευση Επιχειρηματικού Σχεδίου

Στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Desing Week η ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ, Φορέας Αρωγός του νεοσύστατου Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας για το Design, σε συνεργασία με το Hellenic Design Centre, οργάνωσε εργαστήριο συν-σχεδιασμού, με στόχο την εξειδίκευση του επιχειρηματικού σχεδίου του Innovative Design Cluster. Τη DataScouting εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Χίου, Financial & HR Administrator. To εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Το Innovative Design Cluster στο 2ο Thessaloniki Design Week_DataScouting_εργαστήριο

DataScouting μέλος του Innovative Design Cluster

Το Innovative Design Cluster αποτελεί τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας που συγκροτείται από μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και φορείς που δραστηριοποιούνται ή ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον δημιουργικό σχεδιασμό.

Ως μέλος του Cluster η DataScouting συμμερίζεται απόλυτα το όραμα του cluster για την ανάδειξη μιας διευρυμένης αντίληψης για την αξία και τον ρόλο του ελληνικού δημιουργικού σχεδιασμού ως παράγοντα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

“For IT projects UI (user interface) is the windowfront. And Design is an integral part of UI. We believe strongly that functionality and design must be developed in tandem and there is excellence only when both are cultivated”, δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Αβράμης, Διευθύνων Σύμβουλος της DataScouting.

Pin It

Comments are closed.